Omtanke for naturen

Kære gæst mange tak for at du interesser dig for os og vores vision omkring hvad vi kan gøre for at imødekomme en grønnere tilgang til livet.

Vi elsker Bornholm og alt hvad øen har at tilbyde, derfor er det også helt naturligt at vi forsøger at værne om det naturskønne og unikke som Bornholm har. Vi forsøger derfor at få alle vores produkter fra lokale om det er byggematerialer eller fødevarer.

Cafeen, toiletbygningen, udekøkkenet, trædeck og træmøbler stammer fra Østermarietrælast og er af sorten Douglas Gran. Alt er bygget af vores meget dygtige naver Roland, som også er lokal og nogle gange befinder sig på pladsen.

Træ er et fantastisk materiale som binder en masse CO2, og har en lang række egenskaber som gør det meget interessant at bygge med, man skal dog behandle det ordentligt så det ikke degraderer og frigiver den bunde CO2.

I vores lille cafe forsøger vi så vidt muligt at drive økologisk og lokalt eller nationalt, så vi undgår lange transportafstande og unødvendig emballering af fødevarerne.

Vi får vores varer fra:

Den økologiske bager Johannes Dam & Søn samt Svaneke Bageri

Just coffee – Økologisk Kafferisteri

Bornholms mosteri & Noda

Hansen Is

Svaneke Bryghus

Økologisk Vin fra forskellige udvalgte producenter

Rudolph Care – Solcreme

VIIL – økologiske håndklæder, sengetæpper mm

Rabens Saloner – Genbrug og økologisk produceret sengetøj samt Tøj

Sortering:

Vi går meget op i at den emballage vi nu engang får i forbindelse med driften af caféen så vidt muligt bliver sorteret så det kan få nyt liv som enten genbrugsprodukter eller upcycling.

Vi sætter derfor rigtig stor pris på hvis du sammen med os vil gøre dit ypperste for at hjælpe os med at sortere flasker, plast, fødevarer og blandet affald. VI har sat dedikerede skraldespande op.

Vi har fået Byebye Plastic certificeringen – læs mere om byebyeplastic her. Vi synes det er hjerteskærende at se specielt plastikaffald på stranden og de konsekvenser det har for dyrene i vandet og indirekte på os mennesker der lever af de dyr, samt raffineringen olie der går til at producere plastikken. Vi håber derfor at i vil hjælpe os med at holde Bornholm naturskønt og unikt ved at lave en lille omstilling selv, hvis i ser plastik eller andet skrald på stranden så ville vi sådan sætte pris på hvis i samlede det op!

Be The Change!

Hvis i gerne vil læse mere om hvorfor vi ikke længere bruger bioplast kan du klikke i vores lidt mere dybdegående bæredygtighed, her introduceres blandt andet lidt mere om udfordringer ved grøn omstilling og hvad vi kan gøre for at imødekomme dem.

SDG FN’s verdensmål

Mange reklamerer med deres bæredygtighedstiltag på baggrund af FN’s verdensmål, som i vid udstrækning er rigtig gode, men de kan komme på bekostning af hinanden og derfor har valgt at reducere disse til en mere generel forståelse af bæredygtighed gennem six transformations

Six transformations

https://irp-cdn.multiscreensite.com/be6d1d56/files/uploaded/190830-Six-Transformations_working-paper.pdf

Miljøstyrelsens rapporter på bioplast:

https://www2.mst.dk/Udgiv/publikationer/2014/12/978-87-93283-40-4.pdf

OK