Skip to main content

Om Eco Beach Camp

Når det simple bliver det største

Velkommen til Eco Beach Camp på Balka Strand, Bornholm.

Vi er en glampingplads med 12 lyse 21 kvm canvastelte, der alle ligger i sandet mellem marehalm, himmel og hav – på en af danmarks dejligste strande. Vil du læse mere om hvad glamping egentlig er for noget kan du klikker her.

Vi vil gerne tage et skridt mod en verden hvor vi ænser os selv, naturen og hinanden. Derfor har vi skabt et sted, hvor du hver dag kan mærke bølgernes rullen på land og opleve stjernerne, helt tæt på, når endnu en feriedag lakker mod ende. 

Hos os bliver det simple større; At nyde en kop kaffe imens verden begynder, vride badetøjet, skylle saltet af og hænge det til tørre på en snor til næste dag. Lave yoga, trække vejret, mærke huden er lun og sætte sig tæt op ad børnenes varme kroppe i en lænestol.

Vores glamping telte

Alle vores telte er indrettet med alt du har brug for så du kun behøver at medbringe personlige egendele. Vi har sørget for gode senge, økologisk sengetøj og håndklæder. Lamper og strøm, opbevaring til tøj, der både kan hænge og ligge. Saftyboks, spejl, tæpper, puder og en hyggelig stemning. Når du booker har vi et minimum på 3 dage. Dette skyldes primært at vi gerne vil passe på naturen og derfor inviterer til at vores gæster er hos os længere tid, så vi skåner naturen og ikke vasker sengetøj hver dag.

En familieejet drøm

Hej, jeg hedder Alberte og sammen med min familie startede vi Eco Beach Camp i 2016. Dengang var vi faktisk de allerførste i Danmark der tilbød glamping. Mange somre er gået på Bornholm i mine yngre år, og i 2015 købte vi det smukke område hvor vi i dag ligger. Men nemt har det ikke været.

Da vi ligger på stranden, er vi under strandbeskyttelseslinjen og skal være med til at passe på både dyre og planteliv. Så først i 2020 kunne vi åbne pladsen, som vi kender den i dag, med respekt for naturen vi ligger i.

Lidt om mig: 

Juni 2022 blev jeg bachelor i Teknoantropologi fra Aalborg universitet der kombinerer studiet om mennesker med teknologi. Jeg har siden 2021 bestyret pladsen og elsker at snakke med mennesker og være med til at give vores gæster en unik oplevelse. Jeg glæder mig utrolig meget til endnu en gang at stå i caféen til sommer, og byder jer velkommen til vores 4 sæson. 

Balkas historie

Balka er i dag en af Danmarks dejlige strande og den mest besøgte på Bornholm i sommerperioden. Billedet til venstre er taget omkring 1935 og viser hvordan man dengang måtte køre med biler på stranden. Balka strand er ikonisk for sin brede og flade strand der giver de perfekte forhold til en dag på stranden. Sandet fra Balka og Dueodde blev før i tiden brugt til timeglas, fordi det var så fint, og det kan bestemt mærkes, hvis du går en tur i sandet. Før Eco Beach Camp blev til, lå der på pladsen en fastligger campingplads hvor store autocampere fyldte naturbillede. For os har det været utrolig vigtigt ikke at forstyre den skønne natur der befinder sig omkring Balka strand mindst muligt. Vil du læse mere om vores omtanke for naturen, og hvad vi gør for at forstyrre mindst muligt, har vi lavet en lille side om det nedenfor. 

Respekt for naturen og vores omgivelser

Vi tilstræber, at alt hos os tager udgangspunkt i størst mulig respekt for brug af lokale råvarer, ressourcer og håndværk. Det handler ganske enkelt om at vi vil gå forrest og være den forandring vi ønsker at se i verden.

Er du interesseret kan du læse mere om hvad vi gør for at være så bæredygtige som muligt. Økologimærke i sølv gør det ikke alene. 

Eco Beach Camp

Vestre Strandvej 39, Balka
3730 Nexø - Bornholm

CVR: DK-37520713
Tel: +45 5362 9876

hello@ecobeachcamp.dk


© Eco Beach Camp. All rights reserved.