Skip to main content

Keramik

Keramik på Bornholm

Bornholm er kendt for sin lange tradition for keramikproduktion, og der er mange talentfulde keramikere på øen. Keramikproduktionen på Bornholm går tilbage til starten af 1800-tallet, hvor den første keramikfabrik åbnede på øen.

En af de mest kendte keramikere på Bornholm var Michael Andersen, som grundlagde et keramikværksted i Rønne i 1883. Værkstedet blev senere kendt som Michael Andersen & Sønner, og de producerede nogle af de mest ikoniske Bornholmske keramikstel og skulpturer i midten af det 20. århundrede.

I dag er der stadig mange keramikere på Bornholm, som producerer keramik af høj kvalitet i forskellige stilarter og teknikker. En af de mest kendte keramikere på øen er Anne Mette Hjortshøj, som driver værkstedet Hjorths Fabrik i Rønne. Hendes keramik er kendt for sin enkle skandinaviske stil og smukke glasurer.

Der er også mange mindre keramikværksteder og butikker på Bornholm, som sælger keramik fra lokale kunstnere og producenter. Det er en unik oplevelse at besøge disse værksteder og se de forskellige teknikker og stilarter, som bruges til at skabe keramikken.

Hvert år i august måned afholdes keramikfestivalen “Keramik Bornholm”, hvor keramikere fra hele verden udstiller deres arbejde og deltager i workshops og arrangementer på øen. Det er en fantastisk mulighed for at opleve Bornholmske keramiktradition og se nogle af de mest innovative og spændende keramikarbejder fra hele verden.

Eco Beach Camp

Vestre Strandvej 39, Balka
3730 Nexø - Bornholm

CVR: DK-37520713
Tel: +45 5362 9876

hello@ecobeachcamp.dk


© Eco Beach Camp. All rights reserved.